Bylo

4. 8. PARK live 2011


parčík mezi ulicemi Bendlova a Boční (za Kavárnou Bez konceptu)
Čtvrtý ročník prázdninové kulturní akce zaměřené na podporu
a oživení parků, hřišť a zeleně v Liberci. Vstup volný.
16.00 DIVODÍLNY – linorytová dílna, žonglérská LOSodílna
a další workshopy pro malé i velké
18.00 ANIČKA A LETADÝLKO - KRÁLOVSTVÍ - Anna Duchaňová a Michal Jablkoň Němec
v pohádkovém muzikálu o cestě do království květin
19.00 MARTA A RASPUTIN BAND - world music a skřetí šraml z Trutnova
20.00 SÍLA
- téměř dívčí marci-punková kapela s poeticko-brutálními písněmi z Brna



PARK live 2011 je již čtvrtým ročníkem projektu, ve kterém o.s. DIVOZEMÍ usiluje o oživování městské zeleně a o zpestření letní kulturní nabídky v Liberci.

Tři úspěšné ročníky naznačují, že nezávisle pojaté rodinné akce budí čím dál větší zájem veřejnosti a že tento zájem upozorňuje na hlad po podobně orientovaných projektech v našem městě.

Rádi bychom jako v minulých letech poukázali na to, že často opomíjená a neprávem podceňovaná místa mohou být bez velkých finančních dotací stejně tak vhodným místem pro pořádání kulturních akcí a sociálních projektů jako nákladné komerční prostory.

PARK live ukazuje, že obyvatelé města by tyto veřejné plochy mohli využívat na jiné aktivity než jen na venčení psů a občasné procházky.
Dramaturgie PARK live se zaměřuje na program, který nejvíce zapadá do daného místa, a například divadelní představení společně s daným prostorem vytvářejí nezaměnitelný charakter akce. Celou produkci se snažíme koncipovat bez náročných požadavků, koncerty bývají akustické a umělci zpravidla vystupují jen za cestovní náklady.

Akce PARK live se vyznačuje velmi příjemnou rodinnou atmosférou, kde se mnohdy poprvé setkají lidé žijící spolu v těsném sousedství.

www.divozemi.cz


fotogalerie z předešlých akcí:

PARK live 2010 / 5. 8. 2010


PARK live 09 / 6. 8. 2009

foto Jana Štukhejlová